Meteen succes voor nieuwe basisopleiding tot ZBIW'er

De allereerste groep deelnemers die zich heeft aangemeld voor de basisopleiding tot ZBIW’er heeft ondanks tegenslag de opleiding met succes afgerond.

Meteen succes voor nieuwe basisopleiding tot ZBIW'er
Beeld: ©Opleidingsinstituut DJI
De geslaagden met trainers Rik en Dy-Anne

De euforie was groot toen de deelnemers te horen kregen dat ze waren geslaagd voor de basisopleiding tot ZBIW’er, (zorg- en behandelinrichtingswerker). Logisch, want de groep startte op het hoogtepunt van de coronaperiode. Daardoor zou de verdiepingsslag in forensische scherpte niet klassikaal maar grotendeels online gaan plaatsvinden. Met een nieuwe didactiek bovendien. Productontwikkelaar Dy-Anne is dan ook apetrots op de deelnemers. “De opleiding is op zichzelf al zwaar, niet alleen vanwege de inhoud maar ook omdat praktijkgerichte ontwikkelopdrachten veel vrije tijd van deelnemers vergen. Dan is het buitengewoon knap dat de hele groep het zó heeft opgepikt en er extra de schouders onder heeft gezet.”

'Als een hele groep in een keer een geheel nieuwe opleiding haalt en daarin alle uitdagingen is aangegaan, dan mag dat gevierd worden

Enthousiast

Sommige deelnemers hebben al aangegeven graag een (of meerdere) vervolgmodules te willen volgen. Deze zogenaamde specials worden volgend jaar aangeboden.