Veelgestelde vragen Basisopleiding DJI

Onderstaand vind je antwoord op veelgestelde vragen over de Basisopleiding DJI.

Wanneer start mijn basisopleiding?

Zodra bekend is wanneer je bij DJI in dienst komt, stemt het Opleidingsinstituut DJI met jouw leidinggevende en/of de opleidingscoördinator van jouw locatie af wanneer je start met de basisopleiding. Drie weken voor de startdatum ontvang je van ons een uitnodiging. Je kunt dan gelijk jouw rooster bekijken. Ook zie je waar de eerste bijeenkomst is en hoe je je hierop voorbereidt.

Kan ik zelf de opleidingslocatie kiezen?

Nee. In het hele land en op verschillende momenten starten medewerkers met een basisopleiding. Jouw startdatum stemmen we af met jouw leidinggevende en/of de opleidingscoördinator van jouw locatie. Het is niet altijd mogelijk om deelnemers in te plannen op de dichtstbijzijnde locatie. Uiteraard proberen we de reistijd wel te beperken.

Kan ik vrijstelling krijgen?

Alle modules gaan over het werken bij DJI. Daarom kun je hier (in principe) geen vrijstelling voor krijgen. Alleen voor BHV is vrijstelling mogelijk. Ongeveer drie weken voor aanvang van jouw opleiding krijgt je per e-mail een uitnodiging van ons. Daarin staat onder meer hoe je vrijstelling voor de BHV kunt aanvragen.

Wat gebeurt er als ik verhinderd ben tijdens een lesdag?

Voor de opleiding geldt een aanwezigheidsplicht. Als je onverhoopt een les mist, zal de docent bepalen of en hoe je dit kunt compenseren. Bijvoorbeeld door de les later in een andere groep bij te wonen of met een vervangende opdracht.

Wat gebeurt er als ik zak voor een toets of examen?

Als je een toets of examen niet haalt, krijg je een herkansing. Soms kan dit gelijk, soms kan dit enkele maanden later. Je krijgt jouw certificaat zodra je aan alle eindtermen hebt voldaan.

Krijg ik salaris tijdens de basisopleiding?

Ja. Je start pas met de basisopleiding als je in dienst bent bij DJI.

Krijg ik reiskostenvergoeding voor het reizen van en naar de opleidingslocatie?

Ja. Je kunt deze achteraf declareren via P-Direkt (het personeelssysteem van het Rijk).

Ik moet mijn MBO-diploma nog halen. Wanneer hoor ik daar iets over?

Dit bespreek je met je leidinggevende en/of opleidingscoördinator. Eerst volg je de basisopleiding.

Overige informatie

Voor vragen over je aanvraag VOG, medische keuring, kledingpakket en arbeidsvoorwaardengesprek kun je je wenden tot de medewerkers van Werving en Selectie van het SSC.

We wensen je veel succes met je start bij DJI!