Handleiding Metis Opleidingen

Via de rapportagetool Metis LMS is alle opleidingsinformatie per inrichting en DJI-breed dagelijks beschikbaar en inzichtelijk. Hierdoor kunnen betrokken en verantwoordelijke functionarissen beter dan ooit sturen op het gebied van opleidingen van hun medewerkers. Intern ondersteunt Metis het OI bij de opleidingsuitvoering en de verantwoording hierover.

Update: vanaf 1 september 2023 is er een nieuwe versie van Metis beschikbaar. In de vernieuwde handleiding vind je meer informatie over de aanpassingen. De nieuwe omgeving is bereikbaar via een andere link. 

Metis – wat staat voor MET Informatie Sturen - is een DJI-brede rapportagetool die is gekoppeld aan diverse DJI-systemen, zoals Leonardo, P-Direkt en leermanagementsysteem Sophie. Dankzij deze koppelingen biedt Metis een schat aan informatie uit deze systemen. Zo sluit Metis met dagelijks inzichtelijke opleidingsrapportages ook naadloos aan op Sophie. Mutaties in Sophie zijn de volgende dag zichtbaar in Metis.

Geautoriseerde functionarissen

Geautoriseerde functionarissen, zoals opleidingscoördinatoren, business controllers, leidinggevenden en OI-medewerkers, kunnen op ieder moment de gewenste managementinformatie in Metis inzien. Zij zien de rapportages en gegevens waarvoor zij zijn geautoriseerd en die nodig zijn voor de sturing vanuit hun functie of rol. Bijvoorbeeld over aangevraagde opleidingen, deelnemers, behaalde resultaten, opleidingskosten en budgetuitputting per inrichting en DJI-breed.

Direct naar Metis

Ga direct naar Metis. Je hoeft niet in te loggen en ziet direct de gegevens die horen bij jouw autorisatie. De opleidingsrapportages staan onder:
Documenten -> Mappen (linksonder in het scherm) -> Openbare mappen -> Metis -> Data Marts -> LMS

Let op: vanaf 1 september 2023 is er een nieuwe versie van Metis beschikbaar die bereikbaar is via een andere link. 

Meer informatie

Bekijk de digitale rondleiding.

Lees voor meer informatie in de handleiding op deze pagina.

Met vragen over Metis kun je contact opnemen met ons Servicepunt: E servicepunt@dji.minjus.nl of T 088 07 27150.