Opleidingenbarometer 2021: continuïteit gerealiseerd

Na een spannend jaar (2020) waarin in sneltreinvaart fysieke bijeenkomsten zijn omgebouwd naar online bijeenkomsten, leek 2021 een ‘nieuw normaal’. Veel opleidingen zijn verzorgd, online als het kon en fysiek als dat voor het behalen van de leerdoelen voorwaarde was. Hoewel door corona ook groepen zijn geannuleerd, ging het gros van de groepen door.

Opleidingenbarometer 2021: continuïteit gerealiseerd
Beeld: ©Rijksoverheid

Ook de randvoorwaarden waren op orde: de trainers zijn helemaal thuis geraakt in het online onderwijs, deelnemers werden waar nodig snel op weg geholpen en de online omgeving werkte naar wens. Alle betrokkenen bleven wel op de proef gesteld door maatregelen, besmettingen en roosterdruk. Waakzaamheid en flexibiliteit waren de sleutel voor continuïteit. Bekijk voor een kwantitieve en kwalitatieve terugblik de Opleidingenbarometer 2021.