Pascal Martens nieuw hoofd opleidingen / plv. directeur

Pascal Martens versterkt per 1 juni 2021 onze organisatie als hoofd opleidingen / plv. directeur. Hij maakt de overstap van de Politieacademie naar het OI. Het is een genoegen hem met zijn kennis, ervaring en bevlogenheid te mogen verwelkomen in onze organisatie en daarmee DJI.

Pascal Martens

Onderwijs, onderzoek, veiligheid, kennis, sport en management, het zijn allemaal thema’s uit Pascals loopbaan bij de politie, die ook in zijn nieuwe rol elementair zijn. "In mijn 18-jarige loopbaan bij de politie heeft leren en ontwikkelen centraal gestaan. Ik ben begonnen als docent en docentopleider in het geweldsdomein. Als getuige-deskundige in een rechtszaak over mogelijk excessief geweld door collega’s realiseerde ik me hoe belangrijk basiskennis is in het onderwijs. Om bij te kunnen dragen aan dat fundament heb ik me daar verder in verdiept. De focus op vaardigheidsonderwijs werd hierdoor verlegd naar ethiek, didactiek en wetenschap. Als manager binnen de afdeling Kennis & Onderzoek kon ik me verder richten op de relevante politiekundige kennis en kennismanagement voor de Politie.

En nu stap ik de bijzondere wereld van DJI binnen. Een boeiende, gesloten en unieke context, waarin medewerkers een balans moeten vinden tussen detentie en re-integratie en tussen verbinding en noodzakelijke afstand. Dit vraagt om grote professionaliteit. Mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren vanuit permanente (door)ontwikkeling van DJI-medewerkers. Ik zie uit naar alle kennismakingen en het samen oppakken van uitdagende klussen."