Coronamaatregelen succesvol in de trainingspraktijk

Op 10 februari 2021 zijn de cruciale fysiek-contacttrainingen weer opgestart met strikte maatregelen. Na een paar weken kunnen we zeggen dat dit in de praktijk goed uitpakt: de lesomgeving is veilig en de lessen draaien goed door. Dit blijkt uit de cijfers die het corona-actieteam van het OI dagelijks volgt.

Geen positieve tests, slechts 1 duo in quarantaine

Sinds 10 februari 2021 groeit het aantal draaiende groepen gestaag. Inmiddels zijn twintig groepen gestart met de fysiek-contacttrainingen. Negen groepen hebben dit blok van twee weken succesvol afgerond met tussentoetsen. 5 deelnemers en 1 trainer zijn getest, allen negatief. Eén duo is in quarantaine geweest. Daarmee is het doel van de maatregelen tot nu toe gehaald: de lesomgeving is veilig en de lessen kunnen doorgaan.

Trainen in duo’s

Dit resultaat is deels toe te schrijven aan de jongste maatregel: het trainen in duo’s. Deelnemers trainen gedurende het fysieke blok van 2 weken met een vaste partner. Van de andere deelnemers houden zij 1,5 meter afstand. Hierdoor hoeft bij een positieve test alleen de buddy ook in quarantaine. Andere maatregelen zijn onder meer 1,5 meter afstand, looplijnen en de  mondkapjesplicht. Groepsoefeningen met meer dan tweetallen worden vooralsnog niet verzorgd.

Ronde langs de opleidingslocaties

Hoe ziet dit er dan in de praktijk uit? Bekijk de fotoreportage op de nieuwe opleidingslocatie in Eindhoven.

Mondkapje op tijdens demonstratie fouilleren door docent
1,5 meter afstand in de lokalen
Extra ventilatie in de dojo
Temperatuur opnemen bij binnenkomst
Diverse coronamaatregelen in de praktijk