Leer de do’s en don’ts als leidinggevende voor opvang en nazorg

Hoe goed medewerkers hun werk ook uitvoeren, er kan zich altijd een incident voordoen. Goede opvang en nazorg is dan van belang.

In het nieuwe beleidskader voor opvang en nazorg is in dezen een belangrijke rol voor de leidinggevende weggelegd. Zowel preventief als tijdens en na een schokkende gebeurtenis.

DJI-traumapsycholoog Stefan weet uit de praktijk hoe de juiste aanpak verschil maakt en werkte mee aan de ontwikkeling van de training.

“Een suicide op je afdeling, een heftige celbrand, een medewerker beschuldigd van handtastelijkheden bij collega’s."

"Of een steekpartij waarbij een gedetineerde levensgevaarlijk gewond raakt of een medewerker die niet meer durft na zoveel agressieve incidenten."

"Hoe begeleid je jouw medewerker na dergelijke incidenten? En wat als het thuis ook al niet zo lekker loopt, of de medewerker aangeeft ‘even’ met rust gelaten te willen worden. Is het verstandig dat mijn medewerker de beelden van het incident nu bekijkt? Waar doe je goed aan zodat de medewerker zich gesteund voelt als je als leidinggevende bij ziekmelding amper mag vragen naar wat de klachten zijn. Wanneer zetten we het opvang en nazorgteam in en wanneer bieden we zelf aandacht? Kan ik de specialist traumazorg van DJI inschakelen of bellen voor advies?"

"Na schokkende ervaringen op de werkvloer wordt van alles verwacht van een leidinggevende. In de training 'Opvang en nazorg voor leidinggevenden' leer je de do’s en don’ts van opvang na werkgerelateerde incidenten. De training biedt informatie over schokverwerking, welke zorg wanneer ingezet kan worden en behandelt dilemma’s die je als leidinggevende tegen kan komen,” aldus Stefan.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie het nieuwe beleidskader voor opvang en nazorg.

Heb je interesse? Schrijf je dan in voor de training Opvang en nazorg voor leidinggevenden op Sophie. Alleen DJI-leidinggevenden kunnen zich inschrijven voor deze training.

Ketenpartners die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met ons Servicepunt via e-mail: servicepunt@dji.minjus.nl om de mogelijkheden te bespreken.