Blijf leren: volg nu online trainingen

Plotseling ziet de wereld er heel anders uit. Veel zaken zijn tot stilstand gekomen, terwijl je intussen alle mankracht, energie en creativiteit nodig hebt om het leven in de inrichtingen zo goed en veilig mogelijk door te laten gaan.

Het begrip veilig heeft daar nu een extra dimensie bij gekregen. De opleidingsprocessen met fysieke bijeenkomsten zijn helaas tot stilstand gekomen.

Juist in deze periode kun je toch blijven leren, want er is een breed aanbod vrij te volgen online trainingen - maar liefst 280! - van het Opleidingsinstituut DJI beschikbaar via Sophie. Dit aanbod kun je zelf in Sophie (sophie.oidji.nl) bekijken door bij ‘Opleidingen’ in de linkerkolom te filteren op ‘volledig online’.

DJI-specifieke trainingen en GGZ Ecademy

De DJI-specifieke trainingen en trainingen van de GGZ Ecademy zijn geschreven op jouw werkveld en de geestelijke gezondheidszorg. Deze gaan in op thema’s waar je dagelijks in je werk mee te maken kunt krijgen. Omgaan met somber gedrag en Suïcidepreventie zijn juist nu bijvoorbeeld actuele thema’s. Altijd actueel zijn Verslaving, middelen en gokken, Herkennen LVB, Omgaan met cliënten met een LVB, Woonbegeleiding & psychopathologie en LVB en verslaving. Voor beveiligers, die de justitiabelen minder goed kennen maar wel soms met hun gedrag worden geconfronteerd, is de cursus Omgaan met bijzonder gedrag interessant. En voor wie weinig tijd heeft, zijn de minicursussen een aanrader.

Forensische leerlijn

De 23 trainingen van de Forensische leerlijn (te filteren met ‘GGZ Ecademy’) zijn uitermate geschikt voor sociotherapeuten, Forensisch Therapeutisch Werkers en Zorg Behandel Inrichtingswerkers. Je zou met je team kunnen bepalen in welk thema jullie je eerst willen verdiepen. Risicotaxatie wellicht. Of juist de relatie professional (team) – cliënt.

GoodHabitz

Ook is er een breed aanbod van GoodHabitz waarmee je op een leuke manier meer algemene kennis en vaardigheden kunt ontwikkelen. Start met de GoodScan om snel te zien welke training bij jou past.

Tip

Is digitaal leren nieuw voor jou? Kijk dan eens of je in tweetallen of kleine groepjes – met gepaste afstand - kunt werken op een stand-alone met internet. Help elkaar. Praat over wat je online hebt ontdekt of juist nog niet helemaal begrijpt. Kom je er niet uit, dan kun je altijd via e-mail: servicepunt@dji.minjus.nl of telefoon 088 072 71 50 technische hulp krijgen.

Velen hebben de online omgeving al ontdekt en ook deze maand is het online leren onverminderd doorgegaan. We proberen om op korte termijn extra aanbod online te ontsluiten. Zo kun je blijven leren.

Succes met jouw vakmanschap!