Deel Bankenbosch tijdelijk ingericht als noodopvang

Een deel van locatie Bankenbosch is ingericht als tijdelijke noodopvang voor maximaal 120 asielzoekers. De opvang geldt tot 1 oktober a.s. en heeft geen invloed op de OI-trainingen die voor deze locatie staan gepland.

Tijdelijke noodopvang asielzoekers in Bankenbosch
Beeld: ©Rijksoverheid

Op de locatie Bankenbosch zijn het ontmoetingsgebouw en de sporthal ingericht als tijdelijke asielopvang. Er zullen maximaal 120 asielzoekers (M/V, geen kinderen) worden ondergebracht. Vanaf 4 augustus stromen de eerste 40 personen in. De organisatie in Veenhuizen bepaalt hoeveel mensen erbij kunnen komen. Dat is afhankelijk van vele factoren zoals: aanbod, groepsamenstelling, eventuele uitbraak van ziektes etc.

OI-trainingen

Het deel waar de asielzoekers verblijven, is middels een bouwhekwerk afgescheiden van het OI-deel. De trainingen die door OI DJI worden verzorgd, kunnen op deze locatie gewoon doorgang vinden. COA-medewerkers zullen overigens, net als onze cursisten, parkeren aan het begin van het terrein.